Reis naar onze bruiloft #1

Inspiratie nodig voor jullie bruiloft? Ideeën voor styling of misschien zelfs de look voor jullie als bruid en bruidegom? Ik neem jullie mee in deze driedelige blog waarin ik je laat zien hoe wij onze bruiloft hebben gerealiseerd en tips waar je aan kunt denken.

De maand augustus heeft wel een speciaal plekje in mijn hart gekregen. 31 augustus 2019 hadden wij onze bruiloft en als ik mijn foto’s bekijk van mijn telefoon zie ik in de maand augustus alleen maar de laatste dingetjes die met de bruiloft te maken hadden. De trouwjurk ophalen, de perfecte lipstick kopen en de bedankjes maken. Daarom wil ik jullie meenemen hoe ik mijn bruiloft heb georganiseerd, de tegenslagen maar natuurlijk ook de voorpret.

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben gelezen ben ik op 12 mei 2018 ten huwelijk gevraagd. Nog niet gelezen? Klik dan op de vorige blog van ‘Mijn Aanzoek’, zodat je de hele reis van begin tot eind kunt lezen :). 

De dag nadat ik ten huwelijk werd gevraagd, natuurlijk nog wel in mijn strandbedje, de wuivende palmbomen en mango juice cocktail, werd de jacht op de mooiste bruidsjurk en hoe ik onze bruiloft voor mij zag gestart.

We fantaseerden allebei wat we graag wilden hebben, zonder gekeken te hebben of het mogelijk was en hoeveel budget hiervoor nodig was. En laat mij een ding zeggen, Pinterest is vanaf dat moment je vriend maar ook zeker je vijand. 

Ons lijstje bestond uit:

  1. Iedereen mocht mee eten.
  2. Het liefst aan hele lange tafels, die je vaak ziet in Italië. 
  3. En als we toch op de Italië tour gingen, grote pannen met de allerlekkerste pasta die wordt opgeschept met achtergrondmuziek “Caruso”, een Italiaans nummer die we allebei mooi vonden.

We zagen het helemaal voor ons en dit wordt zo enorm vet!

Fotograaf: Benjamin Wheeler

Fotograaf: Lilly Red Creative

Zoals hierboven wilden we precies hebben! Dit, dit, DIT! Het was het begin van onze moodboard en we konden eigenlijk niet wachten om het echt uit te werken.

“Do you want something to drink?”, we werden “verstoord” in onze droom en vergaten bijna dat we op het mooiste plekje op aarde waren, Cauayan Island op El Nido. We hebben het er wel over als we thuis zijn (not), nu gaan we even genieten van al het moois wat Filipijnen nog te bieden heeft. Bijna zaten onze dagen erop om weer terug te gaan naar Nederland, dus alle zonnestralen waren meer dan welkom. 

Voordat we teruggingen naar Nederland, hebben we natuurlijk iedereen op de hoogte gesteld van het grote nieuws en Facebook official gemaakt. Ik had zin om naar huis te gaan en het iedereen in geuren en kleuren te vertellen hoe Tim mij ten huwelijk heeft gevraagd. Over de romantische tafel aan het strand, de butler en ook hoe 5 minuten na de grote vraag Tim werd toegezongen omdat die jarig was. Maar eerst 13 uur lang in het vliegtuig zitten… 13 uur lang bedenken of ik een mermaid trouwjurk wilde hebben, mijn haar opgestoken of toch los en hoe mijn make-up moet zitten. 

13 uur is niet genoeg zal ik je zeggen.

Eenmaal thuis kon het regelen beginnen. Waar gaan we mee beginnen? Sowieso met de locatie! En wat voor stijl wilde we hebben? Festival-achtig en landelijk. Met die twee dingen gingen we opzoek naar de perfecte locatie en wat ons aansprak.

Jeetje, wat lastig dit… De ene locatie sprak ons niet aan of de andere werd te duur. We gaan eerst wel beginnen hoeveel ons budget zal worden. 

Zoals je ziet, zie je dat als je wilt beginnen met je bruiloft plannen, je in het begin met heel veel aspecten zit en niet precies weet waar en hoe je moet beginnen. Ik kan jou hierbij helpen als weddingplanner “het meisje van A tot Z” of ceremoniemeester met extra advies “het ceremoniemeester meisje en het meisje van advies” .

Eenmaal ons budget vastgesteld konden we gerichter zoeken voor een locatie wat ons aan sprak. Het moet landelijk zijn en ons eisenlijstje met lange tafels moet gerealiseerd kunnen worden. We keken in de buurt van Dordrecht en kwamen uit op twee niet-officiële trouwlocaties in Oud-Alblas en Ottoland. Helaas waren beide niks voor ons. De Schaapskooi Ottoland had wel de landelijke uitstraling die we graag wilden, alleen doordat echt alles zelf gedaan moest worden en we geen feest konden geven, richtten we onze zoektocht op officiële trouwlocaties. En het rook naar schaap, wat natuurlijk logisch is, maar zo waren er meer nadelen dan voordelen.

Ik wil natuurlijk wel vooropstellen, dat het niet wil zeggen dat niet-officiële trouwlocaties niet goed zijn, integendeel! Wij wilden alleen een locatie hebben die precies wist wat een bruidspaar nodig heeft op zo’n dag en gericht is op bruiloften. Wij wisten nu in ieder geval waar we op zoek waren en vonden dit een goede les.

Na dagenlange research kwamen we uit op Landgoed Luchtenburg en Landgoed Ulvenhart. Deze trouwlocaties spraken ons het meest aan, wat allebei in Ulvenhart lag en ook nog eens buurmannen van elkaar waren. Bosrijk, landelijk en lange tafels. Dit zou ‘m wel eens kunnen worden. 

Hoewel het twee verschillende locaties waren, leken ze wel veel op elkaar en was een keuze heel moeilijk om te maken. De een had een mooiere binnenlocatie als het op onze trouwdag zou gaan regenen maar als het mooi weer was had de ander zo’n mooie beukwilg waar we onder konden trouwen waar mijn “Twilight-hartje” wel even harder van ging kloppen. 

Keuzes, keuzes, keuzes. 

Met een hoofd vol informatie, reden we terug naar huis en bespraken de voor- en nadelen van de ene en andere locatie. We deden zelfs het spel, na 3, 2, 1 moet je zeggen welke locatie je mooier vindt. 3, 2, 1… ik kan het niet! Nog een keer en dan wel zeggen.. 3, 2, 1.. .. 3, 2, 1, LANDGOED LUCHTENBURG! Ik zag het wel al helemaal voor me. Lampjes overal en foodtrucks…

Natuurlijk wilden we niet de beslissing nemen na het 3, 2, 1 spel, maar het hielp wel even :). Eenmaal thuis ging ik nog de voor- en nadelen onder elkaar zetten van elke locatie. Na een aantal dagen keken we nog eens naar ons blaadje met de voor- en nadelen en wilden graag de knoop doorhakken. Ons gevoel ging toch meer naar Landgoed Luchtenburg en ons voordelen lijstje was ook langer, dus we hakten de knoop door. Landgoed Luchtenburg it is!

Toen de keuze werd gemaakt, kwam er wel een last van onze schouders af. Het grootste en belangrijkste onderdeel hebben we te pakken, maar nu nog officieel maken! 

We hebben meteen de offerte opgevraagd en of ze nog beschikbaar waren op 8 juni 2019. Deze datum vonden 1. iedereen heeft lekker lang weekend en 2. waarschijnlijk grote kans dat het lekker weer is. Ik kreeg steeds meer ideeën hoe we onze visie konden projecteren op dit landgoed. Ook andere bruiloften bekeken die daar al waren getrouwd en zo nog meer ideeën op gedaan. Zo krijg je toch meer het idee wat er mogelijk is en kun je al meer voor je zien als jij daar straks loopt. 

Na wat dagen nagelbijten kwam de offerte binnen en de bevestiging dat ze op 8 juni 2019 nog plek hadden. WHAT?! De offerte was goed en ook nog op die datum?! Oké, don’t freak out, maar zodra die e-mail binnen was heb ik waarschijnlijk 1 minuut gewacht met antwoorden.

YES! WE HEBBEN EEN LOCATIE! Helaas duurde onze feeststemming niet heel lang…

Dit verhaal delen met jullie volgers, vrienden, kennissen of wie dan ook? Dat waardeer ik heel erg! Gebruik de onderstaande buttons om direct te delen!

Facebook
Twitter
WhatsApp


J U L L I E   R E D D E R   I N   N O O D

J U L L I E   L U I S T E R E N D   O O R

J U L L I E   W A A R M A K E R   V A N   D R O M E N

I N   E E N   B L A U W E   J U R K

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Weddingplanner Het Meisje In Blauw

BEDRIJFSGEGEVENS

KVK: 77361008

BTW-ID: NL003186309B81

IBAN: NL36 INGB 0798 4187 88

BIC: INGBNL2A