Reis naar onze bruiloft #1

Inspiratie nodig voor jullie bruiloft? Ideeën voor styling of misschien zelfs de look voor jullie als bruid en bruidegom? Ik neem jullie mee in deze driedelige blog waarin ik je

Lees verder »

Mijn aanzoek

Iedere vrouw droomt toch van een super romantisch huwelijksaanzoek? Ik neem jullie mee in mijn liefdesverhaal en misschien brengt dit verhaal jou wel op een idee voor een huwelijksaanzoek. Here we go!

De Filipijnen

Het was 12 mei 2018, De Filipijnen, waar mijn vader en mijn moeder elkaar ontmoet hebben, verliefd werden en elkaar het ja-woord gaven. Je snapt het al, de perfecte plek voor een huwelijksaanzoek. De setting kwam rechtstreeks uit een romantische film: wuivende palmbomen, een diner en cocktails op het strand, kaarslichtjes en fakkels rondom onze tafel en een bonzend hart van mijn toekomstige hubby.

Voordat hij op één knie ging, ging er maanden aan voorbereidingen vooraf. Sinds februari 2018 is hij in het geheim bezig geweest om het meest romantische aanzoek ever voor te bereiden zodat hij mij het huwelijksaanzoek van mijn dromen kon geven op een betekenisvolle plek.

Je moet weten dat wij het wel eens over trouwen hebben gehad, maar hij dit eigenlijk nooit wilde. Ik wilde maar al te graag en vaak geprobeerd op te overtuigen maar tevergeefs..

In de 13 jaar dat we bij elkaar waren, heb ik nooit achter hem gezocht dat hij wilde trouwen en had ik bijna de “strijd” opgegeven en geaccepteerd dat wij nooit zouden trouwen. Maar in het diepste geheim was hij begonnen aan het meest romantische huwelijksaanzoek ooit! Hij heeft in een split second de videograven van PIXL FILMS gecontacteerd en ze zijn aanzoek op video vast laten leggen.

Er werd gefilmd op onze middelbare school waar wij elkaar hebben leren kennen op een schoolfeest, thuis waar de twee poezenbaby’s de hoofdrol hadden en bij mijn ouders waar hij mijn vader om mijn hand vroeg. Dit werd allemaal gemonteerd in een filmpje die ik duizenden kilometers verder te zien zou krijgen.

De 3-weekse vakantie richting de Filipijnen was van start en de iPad waar het filmpje op stond en de verlovingsring waren opgeborgen in zijn handbagage. Het was nog best spannend dat ik niet in zijn handbagage zat te rommelen..

Het romantische aanzoek

We verbleven in het prachtige Cauayan Resort in El Nido, Palawan, waar hij 2 weken van te voren al had aangegeven dat hij een romantisch huwelijksaanzoek wilde doen. Het hotel heeft voor ons hun best gedaan en zo werd de idyllische plek voor ons gecreëerd.

We genoten in het hotel van een heerlijke massage (Hallo, vakantie!) Vanuit de massagesalon hadden we zicht op het strand. Ik zag dat ze op het strand iets aan het opzetten waren en dacht nog agh, wat enorm romantisch. Ik had er ook geen seconde over nagedacht dat ik enkele momenten later een van de meest romantische momenten uit mijn leven zou gaan beleven.

Na de massage, helemaal opgefrist en al, gingen we richting het restaurant. Met een brandende ring in zijn broekzak werden we verwelkomd door onze privé butler. Deze nam ons mee naar het tafeltje op het strand. “AHH TIM! JIJ GEKKIE! HEB JIJ DIT GEREGELD?!” Ik voelde me helemaal in de zevende hemel want het leek wel een film, zo romantisch!

Ik dacht nog; “Zometeen is er ook een verrassing voor jou, want je bent immers jarig!” Want zoals ik ben regel ik graag dingen. En zo ook nu had ik natuurlijk geregeld dat Tim verrast zou worden voor zijn verjaardag, want dat konden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan! Niet wetende natuurlijk dat Tim voor het avondeten zijn aanzoek gepland had.

Het ja-woord

Tijdens het hoofdgerecht moest hij ineens naar het toilet. Dat vond ik heel gek, normaal gaat hij nooit tijdens het eten weg en liep in plaats van de kortste route naar het toilet, de lange route.

Oke…

Ik vond dat hij ook echt wel lang wegbleef, ik keek nog achterom of ik hem zag maar ook dat niet (hij stond achter een palmboom) Ondertussen kwam onze privé butler met dé iPad en oordopjes aangelopen en gaf dit aan mij. Ik vond het zo enorm raar en zei nog dat ik wilde wachten tot mijn vriend terug kwam, want ik wist niet wat dit was. “No, no, you look now!” werd gezegd.

Met een gek gezicht keek ik hem aan en deed de oordopjes in. En het filmpje begon…

Het mooiste verhaal, ons liefdesverhaal verteld met beelden van onze school, onze katjes en uiteindelijk mijn vader. Ik was totaal in shock en wist niet hoe ik moest reageren.

Het filmpje was afgelopen en toen ik mij omdraaide kwam hij aangelopen en ging op één knie met dé ring in z’n hand. “Wil je met mij trouwen?”. Ik was in totale shock en eenmaal weer bekomen kwamen de waterlanders met een ja, die alleen hij heeft gehoord gevolgd door juichende hotelgasten.

WIL JE MET MIJ TROUWEN?

Het hotel heeft daarna nog Marry You van Bruno Mars opgezet en toen was het plaatje helemaal compleet. WAAAT! WIJ GAAN TROUWEN!

Ik was helemaal overrompeld en vroeg het hemd van zijn lijf hoe hij dit heeft geregeld zonder mij in argwaan te krijgen. In de tussentijd was ik compleet vergeten dat ik ook iets voor hem had geregeld voor zijn verjaardag.

Nog een verrassing…

Misschien 5 minuten na het aanzoek, kwamen de kok, de butler, de receptiemensen en de schoonmaker “Happy Birthday” zingen voor hem met een taartje.

Oja, dit is voor jou! GEFELICITEERD!

We moesten zo hard lachen, omdat dit echt ons is. Een heftig en romantisch moment omgeslagen in een grappig en lachwekkend moment.

Dit zijn wij en ik zou er helemaal niks aan willen veranderen!

Hebben jullie nu misschien meer inspiratie voor een huwelijksaanzoek? Ook hier kan ik jullie bij helpen, we kunnen opzoek gaan naar de mooiste setting en kunnen samen brainstormen om jouw geliefde ten huwelijke te vragen.

Al getrouwd? Ik ben gek op liefdesverhalen! Wil jij ook jouw aanzoek delen? Reageer dan hieronder.

Dit verhaal delen met jullie volgers, vrienden, kennissen of wie dan ook? Dat waardeer ik heel erg! Gebruik de onderstaande buttons om direct te delen!

Facebook
Twitter
WhatsApp


J U L L I E   R E D D E R   I N   N O O D

J U L L I E   L U I S T E R E N D   O O R

J U L L I E   W A A R M A K E R   V A N   D R O M E N

I N   E E N   B L A U W E   J U R K

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Weddingplanner Het Meisje In Blauw

BEDRIJFSGEGEVENS

KVK: 77361008

BTW-ID: NL003186309B81

IBAN: NL36 INGB 0798 4187 88

BIC: INGBNL2A